Vega Opplevelsesferie AS - Sjøhusanlegg.

Nesveien 104-106-108, 8984 Vega276 m25 000 000,-

Prisantydning
5 000 000,-
Verditakst
5 000 000,-
Eieform
Selveier
Byggeår
2005
Tomteareal
450 m2 eiet tomt
Bruttoareal
276 m2

Adresse

Nesveien 104-106-108, 8984 Vega

Matrikkel

Gnr. 35 bnr. 81 i Vega kommune

Fasiliteter

Sjøhusanlegg med tre hus på tomten til utleie til fisketurisme og turisme for øvrig. Husene er inndelt i leiligheter i forskjellige størrelse. Flytebryggeanlegg tilknyttet eiendommen med båtplasser til utleiebåter. Årets sesong er allerede nesten fullbooket. Booking også for 2024.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Nes, Husøya i idylliske maritime omgivelser. Husøya er forbundet med vei til Kjerkøya. Her tilbys utallige aktiviteter og stedet egner seg veldig godt for familier med barn. Flotte fiskemuligheter både i havet og i ørretvatna på Vega. Gåavstand til restaurant. Området består av variert bebyggelse som bolig, fritid, næring, landbruk osv. Det er ca. 5 km inn til kommunesenteret Gladstad med dagligvarebutikker Spar Vega og Coop Prix. Til fergekaia på Igerøy, ca. 15,8 km. Ferge til fastlandet.

Nærområdet

Eiendommen ligger på nordsiden av Vega. Nærmeste by er Brønnøysund via ferge fra Vega til Horn og videre langs Kystriksveien, rv. 17 til Brønnøysund. Fergen passerer øya Ylvingen som er kjent fra TV-serien Himmelblå. I Brønnøysun er det flyplass og stopp for Hurtigruta.


Vegaøyan ligger på Helgelandskysten i Nordland. Det 1037 km² store kulturlandskapet omfatter øyer, holmer, skjær og sjø. I området har det vært drevet fiske og fangst de siste ti tusen årene. Etterhvert som de første øyene ble bosatt formet det karakteristiske landskapet seg i samspill med fiskerbonden og en ugjestmild, men rik natur. Vegaøyan består av femten øyvær hvor tilsammen 59 øyer har vært bebodd. Et øyvær er en gruppe av bebodde og ubebodde øyer som sammen utgjør en sosial enhet. Allerede i skrifter fra slutten av 800-tallet er ærfugldrift omtalt som næringsveg i Norge. Gjennom middelalderen og fram til i dag har sanking av egg og dun fra de ville ærfuglene vært en viktig del av næringsgrunnlaget på Helgelandskysten. Fremdeles holdes tradisjonen med dunsanking for dyneproduksjon i hevd på flere øyer i verdensarvområdet. Ærfugldriften har vært en næringsvei drevet av kvinner og innskrivingen på verdensarvlisten er også å regne som en hyllest til deres innsats. Vegaøyan ble innskrevet på listen over verdens kultur- og naturarv i 2004.»

Type, eierform og byggeår

Byggene er bygd i 2005, 2010 og 2012.

Bygninger og byggemåte

Oppført til fjell, grunn og fjære på tresøyler og betongsøyler, fundamentene er av variert opprinnelse. Gulv i tre, vegger i bindingsverk og saltak med innredet loft. Kai av tre sammenbygget med eiendommens tre bygninger, samlet ca. 200 m2 tredekke/kai. Stedvis manglende rekkverk,

rekkverk er under 1 meter. Plassbygde trapper i tre, ikke rekkverk. Se ellers nærmere beskrivelse i verditakst.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 24 kvm - 114 kvm, Bruksareal: 74 kvm - 120 kvm, Bruttoareal: 276 kvm


Bygg 245 - Nesveien 108 Naust/redskapshus for fiske. : Garderobe, Toalettrom, Vaskerom, Sløyerom. Oppholdsrom for ansatte med stue/kjøkken på loftet. 


Bygg 524 - Nesveien 106 Camping/utleiehytte : 2 Entré, 6 Soverom, 2 Kjøkken, 2 Stuer, 2 Bad/vaskerom, 2 Bod. To leiligheter. Plass opptil 6 personer i hver leilighet, dvs. opptil 12 personer.


Bygg 524 - Nesveien 104 Camping/utleiehytte : Entré, 4 Soverom, Bad/vaskerom, Stue/kjøkken, Stue, Toalettrom. To leiligheter. Plass opptil 4 personer i hver leilighet, dvs. opptil 8 personer.

Innhold

Leilighetene er fullt møblert med senger, inventar, møbler for øvrig, sengetøy, kjøkkenutstyr, m.m.

Utstyr

Sjøhusene er godt utstyrt.

Møblering

Fullt møblert.

Standard

Gjennomgående god standard. Løpende vedlikeholdt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Parkering / Garasje

Parkering baksiden av byggene eller parkering på offentlig vei. Eier opplyser at de forholder seg til veien som om denne er kommunal. Det er ut fra kart ikke eget parkeringsarealet på eiendommen annet enn for en til 2 mindre biler. I området er det avsatt et lite areal FE 3 til felles parkering. FE 3 skal være felles for felt S6 og A10. (Eier opplyser at det er feil i kartgrunnlaget og at det er plass til 4-5 biler 6 setere. Veldig sjelden parkering er problem. Plass til 6-8 person biler.)

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 450 kvm, Eierform: Eiet tomt

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann via private stikkledninger. Fra kommunen: •Merknad til kart: Vannledninger er ikke tegnet inn digitalt i dette området. Eiendommen er tilknyttet privat avløpsanlegg, ikke spesifikt inspisert eller funksjonstestet ved befaring av takstmann.

Det er en septiktank i glassfibre under nr. 106. Denne har pr. i dag overløp til sjø. Det er opplyst at det er klargjort for kommunal tilkobling av overløpet fra septiktank. Eier bekreftet at dette blir tilkoblet før salg.

Reguleringsplan

Se beskrivelse i verditakst. Kan lastes ned. Se også: https://www.vega.kommune.no/tjenester/planer/reguleringsplaner/

Prisantydning

5 000 000,-

Det er eiendomsselskapet Vega Opplevelsesferie AS, org. nr. 961033322 som selges. 100 % av aksjene i selskapet. Bud avgis på Eiendomsverdien som vil bli justert med tall fra selskapets balanse på overtagelsestidspunktet. Da det er aksjer som kjøpes vil det ikke tilkomme dokumentavgift. Kjøper overtar også de skattemessige saldoverdiene i selskapet, og evt. kompensasjon for mindre avskrivninger er satt til 8 % av differansen mellom Eiendomsverdi og skattemessig saldoverdi kompensert for markedsverdi tomt. Tomteverdi settes til antatt markedsverdi. Se utkast til aksjekjøpspris.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Goheim Takst og Byggconsult AS Takstdato : 20.03.2023 Teknisk (byggmassens) verdi : 8 450 000,- Markedsverdi : 5 000 000,- Teknisk verdi : 8 450 000,-

Kommunale avgifter

Gebyrer 2023:

Eiendomsskatt grunnlag: 363 581 kr, årsbeløp: 1 817,50 kr

Eiendomsskatt grunnlag: 517 130 kr, årsbeløp:  2 585,00 kr

Ab.Gebyr, Vann: 1 300 kr. Forbruk vann: 13,00 kr/m3 

Ab.Gebyr, Kloakk: 1 950 kr. Forbruk Kloakk: 26,00 kr/m3

Brannforebyggende gebyr: 765 kr.

Leieinntekter

Brutto inntekter i 2022 var på ca, 1,5 mill.

Sjøhusanlegget leier ut leilighetene og småbåter via turoperatøren Din Tur.  Se https://www.dintur.no/Feriehus-i-Norge/Vega-Opplevelsesferie/  Booking skjer via hjemmesidene her. Salget for årets sesong har vært meget bra og det er allerede kommet bookinger for 2024. Salgsavtalen med Din Tur løper med ett års oppsigelse. Selger vurderer samarbeidet med Din Tur som meget nyttig og bookingsystemet er meget bra.

Regnskap for 2022 kan fås hos megler.

Energiforbruk og energimerking

Det er ikke foretatt energimerking av bygget, og vil ikke bli gjort av selger. Kjøper kan ikke kreve dette bekostet av selger og får ta hensyn til det i sin prising av eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst.

Andre opplysninger

Prisantydningen er for selve eiendommen med bygg. Småbåtanlegg med flytebrygger og landgang med båter og annet løsøre kan kjøpes og overtas til en omforent pris.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ja, se info fra kommunen.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Ansvarlig megler

Martin TjærandsenEiendomsmegler MNEF, Partner90 10 10 34

Visninger

Kostnader

5 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
126 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 126 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Martikkelinformasjon

18153581