Kjerringøy Ysteri - Markens Grøde, for salg

Kjerringøyveien 1149, 8093 Kjerringøy368 m26 500 000,-

Prisantydning
6 500 000,-
Type lokale
Næringsbygg
Eieform
Selveier
Byggeår
2008
Tomteareal
1 520 m2 eiet tomt
Bruttoareal
368 m2

Adresse

Kjerringøyveien 1149, 8093 Kjerringøy

Matrikkel

Gnr. 124 bnr. 144 i Bodø kommune

Fasiliteter

Kjent serveringssted på idylliske Kjerringøy. Markedsføres under navnet Markens Grøde. Eget bakeri og ysteri med produksjon av velkjente oster. Brygging av eget øl. Innendørs og utendørs servering, butikk, kjøkken, kaldlager.

Beliggenhet

Markens Grøde ligger i Kjerringøy "sentrum" med Matkroken dagligvarehandel som nabo. Ligger ca. 4 mil fra Bodø sentrum. Riksvei 834 fra Bodø og til Kjerringøy hvor man må ta ferge fra Festvåg til Misten. Tar ca. 10 min. Fra Misten fergekai ca. 11 km. Bodø og flyplassen ca. 1 times kjøring.

Nærområdet

Eiendommen ligger ca. 250 m fra Kjerringøy Gamle Handelssted, kjent fra flere filmatiseringer, bl. a. Knut Hamsunds Rosa og Benoni og Telegrafisten. Kirke. Barne - og ungdomsskole 100 m unna. Flere gallerier, bl. a. Zahlfjøsen og Karl Erik Harr Museet. Ned mot båthavna ligger Kjerringøy Bryggehotell, med omkringliggende sjøhus, Kjerringøy Brygge BRL og sameiet Kjerringøy Molohus. Kjent fra TV-programmet Hver gang vi møtes. Småbåthavn med gjestehavn og fylling av drivstoff. Ellers bolig- og fritidsboligbebyggelse.

Type, eierform og byggeår

Næringsbygg Selveier, oppført i 2008

Første etasjen ombygget i 2016 til større serveringsområde hvor ysteriet tidligere lå. Det er nå flyttet opp i 2. etg. som også ble bygget om til produksjon av ost med strenge krav til renhold, slik at vegger og gulv tåler regelmessig renhold. Baderomspanel på vegg og sluker i gulv for spyling/rengjøring.

Bygninger og byggemåte

Bygget på betongsåle og Jackon Thermomur grunnmurssystem -  opp til 2. etg. hvor det trebindingsverk. Tak tekket med sibirsk lerk med lang levetid.

Arealer og fordeling per etasje

Bruttoareal: 368 kvm, Grunnflate: 248 kvm


1.Etasje: ca. 248 kvm BTA. Butikk- og serveringslokale, kjøkken med oppvasksone, bakerirom og vedfyrt steinovn sentralt plassert. Lager og kaldlager i bakkant til modning av ost. Noen av lagrene her har grov pukkstein som gulv for å få fuktighet til modningen. To kjølerom. Rekke med lager ligger under              marken på baksiden for å få sval temperatur.

2.Etasje: ca. 120 kvm BTA. Produksjonlokaler for ost, øl og andre matvarer. Lager, kontorer og teknisk rom til ventilasjon. Dobbeltdør ut på baksiden for å kunne ta inn større produksjonsutstyr.


Selger opplyser at det er ca. 35 sitteplasser inne og 13 benker á 8 personer ute.

Utstyr

Lokalene er fullt utstyrt med serverings- og produksjonsutstyr for matproduksjon. Proffkjøkken. Mye av utstyret er i rustfritt stål. Løsøre og annet inventar er ikke inkludert i prisen for eiendommen, og det må forhandles separat om dette. Ventilasjon i begge etasjene. Eget avtrekk over koke- og stekesone. Varmepumpe med kjøling i kjøkkenet.

Møblering

Innredet som cafe- og serveringssted med benker utendørs, bord og stoler, disker, benker, m.m. Videre kjøkken- og matproduksjonsutstyr. Løsøre og annet inventar er ikke inkludert i prisen for eiendommen, og det må forhandles separat om dette.

Standard

Nyere og gjennomgående god standard. Normal slitasje ut i fra byggeår. Bygget er innredet til matproduksjon med strenge krav til hygiene og gjennomgående høy kvalitet i materialbruk med tanke på renhold. Bygget er har høy grad av teknisk infrastruktur i form av vann og avløpt, tekniske installasjoner.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmepumper.

Parkering / Garasje

Parkering langs gate eller offentlig parkering

Partenes oppsigelsesadgang

Avhenger av leieperiode.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 520 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Opparbeidet hage med brosteinbelagt uteserveringsområde.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet off. vann og avløp.

Reguleringsplan

Ja, kan fås hos megler. Eiendommen er regulert til næring.

Odel

Nei.

Prisantydning

6 500 000,-

Det er eiendommen som selges uten inventar og løsøre. Dette kan kjøpes separat.

Takst / tilstandsrapport

Det er ikke tatt takst på eiendommen.

Kommunale avgifter

Eiendomsskatt kr. 2932 i 2023.

Leieinntekter

Selger er driver av cafeen og ysteriet, og har hatt omsetning på rundt ca. kr. 3. mill. Litt varierende de siste år pga. pandemien. Potensialet opplyses å være fra kr. 3. mill. til kr. 5. mill. i brutto omsetning. Opplæring i ysting og osteproduksjon vil kunne bli gitt og kan avtales separat med selger.

Energiforbruk og energimerking

Det er ikke foretatt energimerking av bygget, og vil ikke bli gjort av selger. Kjøper kan ikke kreve dette bekostet av selger og får ta hensyn til det i sin prising av eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Utleid 'som den er'

Eiendommen er "leid som den er" etter Husleielovens § 2-5. Husrommet vil ikke bli vasket ut ytterligere ved overtakelse.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Ansvarlig megler

Martin TjærandsenEiendomsmegler MNEF, Partner90 10 10 34

Visninger

Kostnader

6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
--------------------------------------------------------
163 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 663 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Martikkelinformasjon

1804124144