Forretningsgård sentrum.

Storgata 49 - 53, 8900 Brønnøysund1 140 m26 500 000,-

Prisantydning
6 500 000,-
Type lokale
Næringsbygg
Eieform
Selveier
Byggeår
1985
Tomteareal
806 m2 eiet tomt
Bruttoareal
1 140 m2
Kommunale avgifter
30 989,-

Adresse

Storgata 49 - 53, 8900 Brønnøysund

Matrikkel

Gnr. 104 bnr. 108 i Brønnøy kommune

Fasiliteter

Forretningsgård med allsidige lokaler med publikumsrettet aktivitet i 1. etg. Kontorer i 2. og 3. etg. Del av 1. etg. innredet som restaurant, eller har det vært frisør og annen behandling i 1. etg.

Beliggenhet

Eiendommen ligger midt i byens handelssentrum. Sentrum har konsentrert bebyggelse av bymessig karakter og utgjør området med forretinger, kontorer, hotell og kai med anløp av hurtigbåter og hurtigrute samt stasjon for all busstrafikk til/fra Brønnøysund. Like ved takstobjektet er det etablert miljøgate, like ved er hovedinngang til Havnesenteret. Eiendommen ligger meget sentralt til i forhold til arrangementer, bl. a. Rootsfesivalen, og andre markeringer i Brønnøysund. Det går biltrafikk rett utenfor eiendommen som gir en god eksponering av næringsaktivitetene i lokalene.

Nærområdet

I Havnesenteret finnes de fleste kjedebutikker, Coop Mega, Vinmonopolet, kafe, og en rekke andre butikker. Senteret er møteplassen i sentrum. I omgivelsene ligger flere butikker, restauranter, bl. a. Svang, og utelivsstedet Kred. 


Brønnøysund ligger med kjøretidsavstand til Mosjøen på ca. 120 min., og til Mo i Rana på ca 180 min. Til Sandnessjøen ca 160 min. men alternativ betydelig kortere vei langs kysten med 2 stk. ferigesamband og total reisetid ca 2,5 time. Til Brønnøysund lufthavn er det ca. 3 km. Brønnøy kommune består av et større sted Brønnøysund og noen mindre bygdesentra med Hommelstø ved Velfjorden som det største. I hovedsak er sysselsetting i Brønnøysund offentlig virksomhet, men også forretning- og servicevirksomhet, landbruk/landbruksservice og helikopterbase for oljevirksomheten er fremtredende næringsgrunnlag.

Type, eierform og byggeår

Næringsbygg Selveier, oppført i 1985

Bygninger og byggemåte

Bygning har sokkeletasje av betong og videre reisverk i tre som bindingsverk, tre saltak, ett åstak med ark og to som sperretak. Se ellers takst og tilstandsrapport.

Arealer og fordeling per etasje

Bruttoareal: 1 140 kvm, Grunnflate: 560 kvm


1.Etasje: Ca. 560 kvm. Butikk-, frisør-, eller behandlingslokaler. Restaurant med kjøkken. Toaletter, minikjøkken i noen av lokalene. Lager og tekniske rom.

2.Etasje: Ca. 580 kvm. Kontorarealer, kontorlandskap, enkeltkontorer, møte- og spiserom, toaletter, ganger, trapperom, terrasse på baksiden for deler av 2. etg. I tidl. PPT-lokalene er det ca. 12 store kontorer.

3.Etasje: Ca.  80 kvm. Kontorarealer, bad/toalett, kjøkken.

Innhold

Kontorarealene er tomme og ryddet. Restaurant har møbler og kjøkkenutstyr. Ukjent tilstand.

Utstyr

Ventilasjon. Usikker tilstand aggregater. Varmepumper.

Standard

Standard er fra byggeår. PPT-lokalene er modernisert i lyse farger, og fremstår i god stand. Åpen himling i deler av lokalet med stor takhøyde.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Varmepumper på deler av bygget.

Parkering / Garasje

Det er to parkeringsplasser på eiendommen sør av bygningen. Ellers parkering langs gate eller annen offentlig parkering. På motsatt side og sør av Havnesenteret er det store parkeringsplasser.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 806 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Opparbeidet rundt bygget. Noe ledig areal på sørsiden av bygget. Fortau ut imot Storgata.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet off. vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommens arealplan er reguleringplan «Reguleringsplan Brønnøysund sentrum». Eiendommen er regulert til formål Bolig/Forretning/Kontor (BFK3). Utnyttelsesgrad er for område BFK3 er satt til 50 %, maks møne- og gesimshøyde er hhv. 13m og 8,5 m. Tilbaketrukket loftetasje tilates. Bygningen har i dag ca. 5,5m til gesims og ca 8,5m til møte. Områdets regulering er således ikke til hinder for videre utvikling med påbygg under formålet og representerer et potensial i verdsettingen. Plan fås hos megler.

Prisantydning

6 500 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Eirik F. Hansen

Kommunale avgifter

Kr. 30 989 pr. år Eiendomsskatt.

Husleie

Eiendommen står tilnærmet tom.

Energiforbruk og energimerking

Det er ikke foretatt energimerking av bygget, og vil ikke bli gjort av selger. Kjøper kan ikke kreve dette bekostet av selger og får ta hensyn til det i sin prising av eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Snarest, etter nærmere avtale.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Ansvarlig megler

Martin TjærandsenEiendomsmegler MNEF, Partner90 10 10 34

Visninger

Kostnader

6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
--------------------------------------------------------
163 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 663 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Martikkelinformasjon

1813104108