Velkjent spisested og uterestaurant Sjøstua ved gjestehavna i Brønnøysund for salg.

Havnegata 16, 8900 Brønnøysund339 m23 000 000,-

Prisantydning
3 000 000,-
Type lokale
Næringsbygg
Eieform
Selveier
Byggeår
1916
Tomteareal
231 m2 eiet tomt
Bruttoareal
339 m2

Adresse

Havnegata 16, 8900 Brønnøysund.

Matrikkel

Gnr. 104 bnr. 1398 i Brønnøy kommune

Fasiliteter

Havnegata 16, Sjøstua, er et restaurant og kafebygg. Bygningen består av serveringsområde i 1. og 2. etg., uteservering, med kjøkken i 2 etg.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på bryggekanten i sentum ved gjestehavna og byens kjøpesenter og handelssentrum forøvrig. Sentrum har konsentrert bebyggelse av bymessig karakter og utgjør området med forretinger, kontorer, hotell og kai med anløp av hurtigbåter og hurtigrute samt stasjon for all busstrafikk til/fra Brønnøysund. Like ved takstobjektet er det etablert miljøgate, like ved er hovedinngang til Havnesenteret. Eiendommen ligger meget sentralt til i forhold til arrangementer bl. a. Rootsfestivalen og andre markeringer i Brønnøysund. Til Brønnøysund lufthavn er det ca. 3 km.

Nærområdet

I nærområdet er bl. a. Brønnøysundsregisterene, Thon Hotell, reiseliv- og transportkonsernet Torghatten AS, samt en rekke butikker, kontorer, serveringssteder i Havnegata og Storgata.


Brønnøysund ligger med kjøretidsavstand til Mosjøen på ca. 120 min., og til Mo i Rana på ca 180 min. Til Sandnessjøen ca 160 min. men alternativ betydelig kortere vei langs kysten med 2 stk. ferigesamband og total reisetid ca 2,5 time. Brønnøy kommune består av et større sted Brønnøysund og noen mindre bygdesentra med Hommelstø ved Velfjorden som det største. I hovedsak er sysselsetting i Brønnøysund offentlig virksomhet, men også forretning- og servicevirksomhet, landbruk/landbruksservice og helikopterbase for oljevirksomheten er fremtredende næringsgrunnlag.

Type, eierform og byggeår

Næringsbygg Selveier, oppført i 1916, modernisert i 1985

Bygninger og byggemåte

Bygning har fundament av peler og steinmur og videre tre reisverk som noe tømmerlaft og som bindingsverk. Bygningen har saltak som sperretak med ett ark. Se ellers beskrivelse i takst og tilstandsrapport.

Arealer og fordeling per etasje

Bruttoareal: 339 kvm, Grunnflate: 209 kvm


1.Etasje: Ca. 209 kvm, serveringsområde, bardisk, oppvask- og vaskerom, toaletter dame/herre, samt personaltoalett, kjøle- og fryserom, div. lagerrom. Bordplass til ca. 60-70 personer.

2.Etasje: Ca. 130 kvm, restaurant, kjøkken med utstyr, bardisk, bordplass til ca. 48 personer, 12 stk 4-mannsbord.


Kapasitet på servering er ut i fra valgt serveringskonsept, og kan variere.

Innhold

Huset er innredet til restaurant og serveringsvirksomhet.

Utstyr

Kjøkkenet er utstyrt med profesjonelt kjøkkenutstyr i mye rustfritt stål. Det er pizzaovner, kjølebenker, kjølehylle, kjøleskap, varmeskap, to gasskomfyrer, røremaskin, kombidamper, arbeidsbenker, frityrkoker, vasker og vaskehette. Avtrekk over komfyr og kombidamper. I tillegg div. kjøkkenutstyr, serveringsutstyr, kniver, bestikk. Selger tar intet ansvar for utstyrets tilstand.


Trappeheis i mellom 1. og 2. etg.

Møblering

Lokalet er møblert med spisebord, stoler, og annet utstyr.

Standard

Typisk sjøhus med rustikt uttrykk. Teknisk anlegg er ikke vurdert særskilt, det vises her til eventuelle servicerapporter. Ventilasjonsanlegg ikke i drift. Det må påregnes oppgraderinger av bygningen, utstyr og lokalet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Parkering / Garasje

Eiendommen disponerer to parkeringsplasser på parkeringsplass sør for bygget. Parkering ellers langs gate eller offentlig parkering.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 231 kvm, Eierform: Eiet tomt

Vei, vann og avløp

Tilknyttet off. vann og avløp.

Reguleringsplan

Fås hos megler.

Prisantydning

3 000 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Eirik F. Hansen

Det er i tillegg utarbeidet en Byggteknisk tilstandsanalyse av Byggforvaltning Norge AS, og det er en del punkter som må/bør utbedres. Bygget er delvis fundamentert på peler i hav, og selger har fått et tilbud på oppfølging av kontruksjonen her. Det vil ikke bli utført av selger. Nærmere info fås hos megler.

Leieinntekter

Eiendommen er pt. ikke utleid. Leie av lokalet er ikke aktuelt.

Energiforbruk og energimerking

Det er ikke foretatt energimerking av bygget, og vil ikke bli gjort av selger. Kjøper kan ikke kreve dette bekostet av selger og får ta hensyn til det i sin prising av eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Snarest, etter nærmere avtale.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Ansvarlig megler

Martin TjærandsenEiendomsmegler MNEF, Partner90 10 10 34

Visninger

Kostnader

3 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
75 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 000 000,-))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
76 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 076 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Martikkelinformasjon

18131041398