Hagstua, hytte- og leilighetsbygg, for salg.

Hagskarveien 172, 8370 Leknes1 165 m210 000 000,-

Prisantydning
10 000 000,-
Verditakst
10 000 000,-
Type lokale
Næringsbygg
Eieform
Selveier
Byggeår
1988
Tomteareal
19 755 m2 eiet tomt
Bruttoareal
1 165 m2
Kommunale avgifter
35 000,-

Adresse

Hagskarveien 172, 8370 Leknes.

Matrikkel

Gnr. 41 bnr. 36, 37 og 38 i Vestvågøy kommune. En eiendomstomt, to tomtefeste med kommunen.

Fasiliteter

Konferansehotell og restaurant, hvor bygningen som er i to etasjer og en loftsetasje. I tillegg er det oppført 5 stk campinghytter på eiendommen komplett med bad og toalett.

Eiendommen er høyt beliggende med vid utsikt vest- og østover. Solrik eiendom.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende på Hagskaret ca 4 km fra Leknes og ca 10 km fra Stamsund. Stamsund har daglige anløp av hurtigruten på nord og syd. Byen Leknes er i hurtig vekst med stor tilsøkning fra omkringliggende distrikter, er kommunesenter for Vestvågøy Kommune og betraktes som Lofotens handelssentrum. Her er bl.a flyplass, skoler, legesentra, svømme- og idrettshaller, hotell, restauranter, flere butikksentra med stort utvalg av forretninger, samt servicebedrifter og lignende. Eiendommen ligger ved Hagskarveien som er den gamle hovedveien i Lofoten, fylkesvei 815 fra Leknes, forbi avkjøring til Steine og Stamsund og hvor man kan fortsette på sørsiden til Sundklakkbrua hvor man kommer inn på E 10 mot Henningsvær og Svolvær.

Nærområdet

Eiendommen ligger i velkjente turområder både sommer og vinter med tur- og skiløype ned til Leknes og andre løypetraseer i området. Flere stier i området, bl. a. til Justadtinden og Smørdalskammen, sistnevnte gjerne på sykkel. Nærmeste nabo er Røde Kors-hytta. Lofoten Camping Storfjord ca. 2,5 km østover.

Type, eierform og byggeår

Næringsbygg Selveier, oppført i 1988

Bygninger og byggemåte

Se beskrivelse takst.

Antall rom (evt. senger)

Antall rom: 7

Arealer og fordeling per etasje

Bruttoareal: 1 165 kvm, Grunnflate: 525 kvm


1.Etasje: ca. 525 kvm. Inngangsparti - vestibyle m/resepsjon - toalettrom - handicaptoalett - korridor, 7 stk gjesterom med wc/dusj - garderobe - mellomgang - teknisk rom - toalettrom m /dusj - toalettrom - mellomgang -vaskekjeller - fyrrom - lagerrom - gang m rømingsvei ut mot baksiden.

2.Etasje: ca. 530 kvm. Restaurant/kafe/konferanse m/utgang takoverbygget veranda ca 30 m² mot øst og utgang til veranda ca 100 m² mot vest - gang -toalettrom - bar og peisestue - kjøkken - grovkjøkken - anretning - lagerrom - kjølerom - fryserom.

3.Etasje: ca. 110 kvm. Gang m/trapp til 1.etasje - 2 kontor - møterom - arkiv - lager.


Tre hytter på ca. 37 kvm med oppholdsrom m/kjøkkenkrok  med innlagt vann- bad/toalett - 2 soverom. Fra ca. 2014.

To hytter på ca. 30 kvm med oppholdsrom m/kjøkkenkrok  med innlagt vann- bad/toalett - 2 soverom. Fra ca. 1993.

Innhold

Se beskrivelse takst. De syv gjesterommene mangler endelig godkjenning for å kunne tas i bruk.

Utstyr

Brannvarsling: Montert brannvarslingsanlegg med overføring til mobil. Opplyses ny brannsentral for ca 4 år siden. Det opplyses at hyttene er klargjort for tilkobling til alarmanlegget. Ventilasjonsagregat for 2. etg. og loftsetasjen. Sentralavtrekk kjøkken. Kjøle- og fryserom i tilknytning til kjøkkenet. Storkjøkken med div. areal i tilknytning, kontor og ansattetoalett.

Møblering

Nesten fullt møblert. Inventar, kjøkkenutstyr, møbler, etc. inngår ikke i kjøpesummer, og kan overtas for omforent sum.

Standard

Eiendommen er tidstypisk fra byggeår, og med elde og slitasje. En del vedlikeholdsetterslep både inn- og utvendig og oppgraderinger må påregnes.

Oppvarming

Vannbåren varme fra sentralfyr. Kan fyres med bioolje. Oljetank ikke fjernet. Alternativt kan elektrokjele innstalleres, evt. med tilkobling til varmepumpe. Må undersøkes nærmere. Ellers elektrisk oppvarming fra panelovner.

Parkering / Garasje

Parkering på egen/festet tomt.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 19 755 kvm, Eierform: Eiet og festet tomter.

Tomt og hage

En eiendomstomt 41/36 på ca. 1804 kvm, to festetomter 41/37 og 38 på tilsammen 17,95 mål.

Vei, vann og avløp

Adkomst fra Fv. 815. Privat VA i følge byggemelding. Opplyses 1 septik for hyttene og 1 septik for hovedbygget. Festeavtale løper til 2058, reguleres 2029, meget lav festeavgift.

Reguleringsplan

Fås hos megler.

Odel

Nei.

Prisantydning

10 000 000,-

Det er eiendomsselskapet Hagstua AS, org. nr. 976 377 761 som selges. 100 % av aksjene i selskapet. Bud avgis på Eiendomsverdien som vil bli justert med tall fra selskapets balanse på overtagelsestidspunktet. Da det er aksjer som kjøpes vil det ikke tilkomme dokumentavgift. Kjøper overtar også de skattemessige saldoverdiene i selskapet, og evt. kompensasjon for mindre avskrivninger er satt til 8 % av differansen mellom Eiendomsverdi og skattemessig saldoverdi kompensert for markedsverdi tomt. Tomteverdi settes til antatt markedsverdi. Se utkast til aksjekjøpspris. Selger kan vurdere å selge kun eiendommen.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Mosseng Takst- og Ingeniørtjenester / Hermod Mosseng Takstdato : 20.03.2023 Teknisk (byggmassens) verdi : 22 900 000,- Markedsverdi : 10 000 000,- Teknisk verdi : 22 900 000,-

Forsikring

Premie: 110000

Kommunale avgifter

Kr. 35 000 Eiendomsskatt og festeavgift.

Energiforbruk og energimerking

Det er ikke foretatt energimerking av bygget, og vil ikke bli gjort av selger. Kjøper kan ikke kreve dette bekostet av selger og får ta hensyn til det i sin prising av eiendommen.

Diverse

Det er ikke aktivitet på eiendommen i dag.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Utleid 'som den er'

Eiendommen er "leid som den er" etter Husleielovens § 2-5. Husrommet vil ikke bli vasket ut ytterligere ved overtakelse.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Ansvarlig megler

Martin TjærandsenEiendomsmegler MNEF, Partner90 10 10 34

Visninger

Kostnader

10 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
250 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000,-))
--------------------------------------------------------
251 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 251 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Martikkelinformasjon

18604136