En Kopp - Restaurant, Cafe & Bar

Sjøgata 3, 8006 Bodø355 m24 900 000,-

Prisantydning
4 900 000,-
Type lokale
Forretning
Eieform
Selveierseksjon
Bruttoareal
355 m2

Adresse

Sjøgata 3 8006 Bodø

Matrikkel

Gnr. 138 bnr. 1127 snr. 13 i Bodø kommune

Fasiliteter

Velkjent restaurant og cafe i Bodø sentrum. Alle rettigheter. Til salgs er selve restauranten med kjøkken, driftstilbehør og kjøper overtar leiekontrakt som løper helt til august 2036 med opsjon til ytterligere 5 år.. Det er ca. 100 - 110 sitteplasser innendørs. Eget uteserveringsområde i tilknytning til Tollboden med utsikt mot havet og Bodø havn.

Beliggenhet

Restauranten ligger meget sentralt i byens utelivsgate Sjøgata, hvor restauranter, cafeer og barer ligger på rekke og rad. I Sjøgata 3 holder også Sentrumsterminalen til med taxi hovedholdeplass i sentrum og hurtigbåtterminal med kaianlegg. Egen gang til Sentrumsterminalen. Byens konserthuset Stomen ligger over gata sammen med biblioteket.

Nærområdet

Restauranten ligger i nederste del av Sjøgata ut i mot småbåthavna som har stor aktivitet med uterestauranter som En Kopp er en del av. Her ligger Bryggerikaia, Ohma Asia Fusion, Påpir, Egon og Gatsby. Den andre retningen av Sjøgata ligger Espressp House, Peppes Pizza, Løvolds Cafe, Hundholmen Brygghus, og en rekke uteplasser oppover Sjøgata. I tillegg er mange av byens hoteller i umiddelbar nærhet med Radison Blu Hotell, Thon Hotel Nordlys, Comfort Hotell Bodø, Scandic Havet, Grand Hotell, Scandic Bodø, de nye hotellene Quality Hotel Ramsalt og Smarthotel Bodø.

Type, eierform og byggeår

Forretning Eierseksjon

Bygninger og byggemåte

Betong tak, vegger og gulv og store glassvinduer ut mot Sjøgata og ut imot taxiholdeplassen.

Arealer og fordeling per etasje

Bruttoareal: 355 kvm


1.Etasje: ca. 355 kvm BTA totalt med andel fellesareal ca. 41 kvm. Restaurant, kjøkken, bar- og serveringsområde, kjøle- og fryserom. toaletter.


Uteareal og mellomgang til uteområdet leies hos naboeiendommen Tollboden.

Innhold

Komplett restaurant og cafe med inventar, møbler, utstyr, stoler, m.m. Alt overtas as - is, og selger gir ingen garantier på inventar og utstyr. Varelager telles opp og kan overtas til en omforent pris i tillegg.

Utstyr

Serveringsdisker, kjøle- og fryserom, stekeovner og kokeplater, kombidamper, oppvask og div. kjøkkenutstyr. Eget avtrekk på kjøkken. Felles ventilasjon på huset.

Møblering

Møbler til ca. 100-110 personer med bord, stoler, sofaer.

Standard

Gjennomsnittlig god standard og godt vedlikeholdt. Ny utgang til uteserveringsområdet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming på egen strømmåler.

Parkering / Garasje

Parkering langs gate eller offentlig parkering

Ledig

Lokalene er i drift, og overtakelse etter nærmere avtale.

Leieperiode

Kjøper av restauranten trer inn i gjeldende leiekontrakt som løper til august 2036 med opsjon til ytterligere 5 års videre leie. Årlig indeksregulering av husleie.

Partenes oppsigelsesadgang

Leieavtalen er ikke oppsigelig. Leiekontrakt fås hos megler.

Adgang til utleie (juridisk og teknisk ) og forholdet til videreutleie/fremleie

Huseier skal forhåndsgodkjenne ny leietaker eller ny eier av driftsselskapet. Huseier er Sjøgata 3 AS. Fremleie vil ikke bli prioritert.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Eierform: Eiet tomt

Vei, vann og avløp

Tilknyttet off. vann og avløp.

Reguleringsplan

Lokalene kan brukes til servering, restaurant og cafe.

Prisantydning

4 900 000,-

Det er leietaker Jovil AS, org. nr. 992 435 585 som selges. 100 % av aksjene i selskapet. Bud avgis på samlet verdi som vil bli justert med tall fra selskapets balanse på overtagelsestidspunktet. Se utkast til aksjekjøpspris. Selger kan vurdere å selge kun konsept, leierettighetene og inventar og varelager.

Leieinntekter

Driftsselskapet Jovil AS, leietaker, har hatt en jevn omsetning over flere år på mellom kr. 5 - 6 mill. med ok resultater. Ved utvidelse av åpningstider kan omsetningen høyst sannsynlig økes vesentig. Restauranten har åpent fra kl. 10 til 23. Regnskap kan fås hos megler.

Husleie

Leietaker betales ca. kr. 44.400 pr. mnd eks. mva. Betales kvartalsvis. Leietaker betaler i tillegg for mellomgang og uteområde til Tollboden ca. kr. 120.000 pr. år eks. mva eller kr. 10.000 pr. mnd.

Tillegg til husleie

I tillegg kommer andel felleskostnader på ca. kr. 6.667 pr. mnd eks. mva. Betales kvartalsvis.

Depositum/Garanti

Leietaker har innbetalt kr. 300.000 i depositum som kjøper må betale i tillegg.

Rettigheter/plikter (vedlikeholdsplikter)/heftelser

Seksjonen er en del av sameiet for hele eiendommen og leietaker plikter å betale sin andel av felleskostnadene. Eksempel på hva som inngår i felleskostnadene fremgår i leiekontrakten.

Bredbånd

Ja.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra gjeldende leiekontrakt.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Utleid 'som den er'

Eiendommen er "leid som den er" etter Husleielovens § 2-5.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Ansvarlig megler

Martin TjærandsenEiendomsmegler MNEF, Partner90 10 10 34

Visninger

Kostnader

4 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,-))
--------------------------------------------------------
123 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 023 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Martikkelinformasjon

18041381127