Kobbelv Vertshus til salgs.

Sørfjordveien 12, 8264 Engan1 835 m27 500 000,-

Prisantydning
7 500 000,-
Verditakst
6 795 000,-
Type lokale
Næringsbygg
Eieform
Selveier
Byggeår
1983
Tomteareal
23 346 m2 eiet tomt
Bruttoareal
1 835 m2

Adresse

Sørfjordveien 12, 8264 Engan

Matrikkel

Gnr. 20 bnr. 5 og 6 i Sørfold kommune

Fasiliteter

Kobbelv Vertshus er et vertshus/kro med hotellstandard, et populært knutepunkt langs E 6. 26 rom og 50 senger. Alle rommene har bad, dusj og wc. Vertshus er en del av matnettverket "Arktisk Meny" og har spesialisert seg på mat med utgangspunkt i lokale retter og råvarer. Restauranten har en velkjent middagsbuffet og servering a la carte, mat og drikke, til gjester og forbipasserende. Samlingsplass for sammenkomster, møter for Indre Salten. Store møterromsfasiliteter. Blåloftet i 2. etg. med lokalprodusert husflid og brukskunst i sommersesongen. Et populært møtested for lokalsamfunn og turister. Stor eiendomstomt med flott utomhusarealer med trapper og sikrede gangveier med nydelig utsikt til Leirfjorden og Baggfossen.

Beliggenhet

Fra Bodø kjører du Rv80 til Fauske, videre nordover langs E6. Eiendommen ligger lett tilgjengelig langs E6 med en stort parkeringsplass og med el- bil ladestasjoner på plass og drivstoffpumpe i nærheten. Avstand ca. 120 km fra Fauske, videre på E6 nordover til Hamarøy  ca. 65 km. Like før Innhavet, ca. 50 km, er avkjøring til Steigen.

Nærområdet

Sørfold kommune er en stor kraftkommune, og like i nærheten ligger Kobbelv Kraftverk bygget i 1987 med en årlig produksjon på hele 744 Gwh. Det ligger også flere smoltanlegg i relativ nærhet  bl. a. Nordlaks Smolt Mørsvika og rogn til ørret og laks internasjonal aktør, Benchmark Genetics Salten AS, som nærmeste nabo. I tettstedet Straumen, hvor Sørfold kommunes administrasjon ligger, ligger også Salten Verk, et av Europas største smelteverk. Ferrosilisuim er hovedproduktet. I tilknyting til verket ligger flere store selskaper, bl. a. oppdrettsselskapet Sisomar AS, som utnytter spillvarme fra smelteverket. All aktivitet i området gjør Kobbelv Vertshus til en mye brukt møteplass, samt mye tilreisende personell for overnatting.

Type, eierform og byggeår

Næringsbygg Selveier, oppført i 1983, modernisert i 2004

Dette vertshus ble oppført i 1983. Nåværende eieren kjøpte eiendommen i 2004.

Bygninger og byggemåte

FUNDAMENTERING: Byggets fundament står delvis med grunnmur på fjellgrunn og delvis med betongpilarer i fjellet. Kjellervegg: av plasstøpt betong


BÆRENDE KONSTRUKSJONER:

Bærende konstruksjoner er av betongsøyler og betongdrager. Utmurt med teglstein.


ETASJESKILLERE:

Etasjeskillere er av betong.


YTTERVEGGER:

Yttervegger er utført som teglsteinvegger, fuget og i kombinasjon med betongelementer i gesimser og etasjeskillere. Utvendig teglstein - isolasjon- innvendig teglstein.Vinduer: Vinduer av 3-lags float glass, de fleste av tre, noen aluminiumsvinduer; flere vinduer på sørside og gjesterommene i hotelldelen ble skiftet i 2023.


Se nærmere beskrivelse i taksten.

Eiendommens historie

Ble bygget i forbindelse med den store utbyggingen av Kobbelv Kraftverk.

Antall rom (evt. senger)

Hotellet har 26 rom og 50 senger.Alle rommene har bad, dusj og wc. 20 av rommene har utsikt mot fjorden. 4 rom kan reies opp med ekstra seng eller sovesofa. Rommene er lyse og romslige med gode senger og eldre standardfasiliteter godt vedlikeholdt.

Arealer og fordeling per etasje

Bruttoareal: 1 835 kvm, Grunnflate: 1 103 kvm


U. Etasje: 385 kvm BTA. Gjesterom med bad, badstue, teknisk rom.

1. Etasje: 1103 kvm BTA. Inngangsparti, resepsjon/hall, gjesteromsfløy, kjøkkenfløy, forsamlingsrom, kro.

2. Etasje:  347 kvm BTA. Tv stue / liten møterom, stor møterom, teknisk rom, personalgaderober.

Totalt:       1834 kvm BTA.


I første etg. er det en sal/møterom som brukes til større kurs og arrangement. I andre etg. finnes det 2 møterom. Det minste passer til mindre forsamlinger, det største til ca. 25

personer. Det største brukes til Blåloftet husflidsbutikk. Stort lager innafor møterommet og videre til ventilasjonsrommet.

Innhold

Stedets fasiliteter:

Gratis parkering

Gratis Internett-tilgang (WiFi)

Gratis frokost

Restaurant

Terrassen

Kakedisk

Kjæledyr tillatt (hunder/husdyr velkommen)

Forretningssenter med Internett-tilgang

Røykfritt hotell

Romfunksjoner

Skrivebord

Romservice

Flatskjerm-TV

Bad/dusj

Gratis toalettartikler

Badstue

Turistinformasjon med butikk

Utstyr

Hotellet er i full drift og fullt utstyrt. Noe kan være eid av driftsselskapet, og det må lages et grensesnitt om hva som eiendomsselskapet eier og hva som driftsselskapet eier.

Møblering

Se punktet over.

Standard

Bygningen fremstår i hovedsak med godt vedlikehold på utvendig og innvendige flater. Eier opplyser om at taktekke ble skiftet i 2008, og taket ble kontrollert i 2023. Beslagene på tak ble skiftet i år. Utskifting av alle vinduene fra 20 stk gjesterommene på sørside i 2023 + 2 STK store vinduene ved inngangspartiet og restaurant. I forbindelse med utskifting av vinduene ble det gjennomført betongrehabilitering ved betongsøyler og dragere. Vestveggen av teglstein er nettopp renovert av Fauskebygg til ca. kr. 1,6 mill. og bl. a. vinduene til restauranten ble skiftet til ca. kr. 360.000 + mva.

Eieren opplyser at det ble gjennomføres El-kontroll hvert år. Kontrollpanel for brannvarsel: tilgjengelig i hovedgangen, eier opplyser om at det er ikke påbudt om sprinkleranlegg.

Årlige kontroll av ventilasjonsanlegg. Kontroll på kjøkken og selvslukkende slukkesystem. Faste serviceavtaler.

Se ellers takst.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmepumper og panelovner. Eiendomsselskapet har egen, fast kraftavtale fra tidligere eiet, lokalt kraftverk, når de kan levere. Ikke nettleie her.

Parkering / Garasje

Stor parkeringsplass med avkjørsel direkte inn fra E 6. El-bil ladere på plassen.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 23 346 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten har opparbeidet og asfalterte parkeringsarealer, terrasse, gressplener, gangstier, plattinger med gjerde mot fossen.

Vei, vann og avløp

Kommunalt vann. Privat septiktank på ca. 53 kubikkmeter.

Prisantydning

7 500 000,-

Det er eiendomsselskapet Sørfjord Eiendom AS, org. nr. 986778993 som selges. 100 % av aksjene i selskapet. Bud avgis på Eiendomsverdien som vil bli justert med tall fra selskapets balanse på overtagelsestidspunktet. Da det er aksjer som kjøpes vil det ikke tilkomme dokumentavgift. Kjøper overtar også de skattemessige saldoverdiene i selskapet, og evt. kompensasjon for mindre avskrivninger er satt til 8 % av differansen mellom Eiendomsverdi og skattemessig saldoverdi kompensert for markedsverdi tomt. Tomteverdi settes til antatt markedsverdi. Se utkast til aksjekjøpspris.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Saltentakst AS Takstdato : 01.07.2023 Markedsverdi : 6 795 000,-

Leieinntekter

Kobbelv Vertshus Drift AS betaler kr. 66.000 pr. mnd. eks. mva eller kr. 792.000 pr. år eks. mva. Det foreligger en leieavtale, som vil fortsette uavhengig av eierskifte i eiendomsselskapet. Leieavtale fås hos megler.

Energiforbruk og energimerking

Det er ikke foretatt energimerking av bygget, og vil ikke bli gjort av selger. Kjøper kan ikke kreve dette bekostet av selger og får ta hensyn til det i sin prising av eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Utleid 'som den er'

Eiendommen er "leid som den er" etter Husleielovens § 2-5. Husrommet vil ikke bli vasket ut ytterligere ved overtakelse.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Ansvarlig megler

Martin TjærandsenEiendomsmegler MNEF, Partner90 10 10 34

Visninger

Kostnader

7 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-))
--------------------------------------------------------
188 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 688 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Martikkelinformasjon

1845205