Glomen Helsehus AS for salg.

Glomveien 3, 8160 Glomfjord1 022 m219 000 000,-

Prisantydning
19 000 000,-
Verditakst
18 800 000,-
Type lokale
Næringsbygg
Eieform
Selveier
Byggeår
1983
Tomteareal
1 890 m2 eiet tomt
Bruttoareal
1 022 m2

Adresse

Glomveien 3, 8160 Glomfjord

Matrikkel

Gnr. 46 bnr. 218 i Meløy kommune

Fasiliteter

Eiendommen er i 2008-2009 totalrenovert med formål å samle forskjellige offentlige og private helsetjenester i et felles Helsehus. Hele bygget er leid ut til Meløy kommune som legekontor på øverste plan og Flyktningetjenesten og Voksenopplæring på nedre plan, foruten den tidligere tannklinikken i underetasjen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger midt i Glomfjord sentrum med 1 minutts gange til Hotell, butikker, Coop Extra og buss-stopp. Det er boligområde i tett tilknytning til bygget, det ligger rett ved hovedveien igjennom Glomfjord med enkel adkomst, handicap-vennlig inngangsparti, godt med parkeringsplasser og det er beplantet med busker og blomster ved inngangspartiene.

Nærområdet

Glomfjord er en gammel industribygd og har i mange år bl.a. produsert store mengder kunstgjødsel. I umiddelbar nærhet til Glomfjord sentrum ligger Glomfjord Industripark hvor Yara for tiden er største aktør. Videre har ledende Solcelleprodusenter som REC og deretter Norwegian Crystals tidligere hatt drift innenfor parken.


I Glomfjord ligger også Svartisen Kraftverk med en årsproduksjon på ca. 2200 Gwh gjør bygda til en attraktiv beliggenhet for kraftkrevende industri. Andre bedrifter er Bilfinger, Mowi, Meløy Næringsutvikling, Meløy eiendom, Invis AS, Sintef Norlab, og Glomfjord Hydrogen (NEL ASA).

Glomfjord har også barnehage/SFO, barne- og ungdomsskole, videregående med yrkesfag, slalomanlegg og kulturhus.

Glomfjord ligger ca. 14 mil sør for Bodø langs Kystriksveien, fylkesvei 17. Glomfjord er i tillegg gjennomfartssted for bygdene sør i kommunen for å komme til kommunesenteret. Kommunesenteret Ørnes ca. 2 mil. lenger nord.

Type, eierform og byggeår

Næringsbygg Selveier, oppført i 1983, modernisert i 2007


Totalrenovert/-ombygd og modernisert i 2008-2009 med alle installasjoner og kravspekk tilpasset bruk for Helsehus og andre helse- og omsorgsfasiliteter. Bl.a. fikk bygget fikk 90 nye vinduer og to separate ventilasjon-anlegg og moderne brannvarslings-anlegg.

Bygninger og byggemåte

Se beskrivelse i takst.

Eiendommens historie

Tidligere Glomfjord Møbelutsalg.

Arealer og fordeling per etasje

Bruttoareal: 1 022 kvm, Grunnflate: 511 kvm


U.Etasje: 511 kvm. Resepsjon, venterom med handicaptoalett, pasienttoalett, 5 kontorer, treningssal, 4 separate garderober/ dusj/ wc, 3 behandlingsrom, felles lunsj-steril-og lab, lagerrom, arkivrom og stort teknisk rom med ventilasjon og vaskerom, 3 separate innganger. Egen parkering.

1. Etasje: 511 kvm. 2 separate Venterom med handicaptoalett, resepsjon, akuttmottak med ambulanseinngang og badekar for syreskader,2 lab-og sterilrom, pasienttoalett, medisinrom, vaskerom, 5 behandlingsrom, 4 kontorer, møterom, 2 garderober med dusj og toalett, felles kjøkken og lunsjrom,             

                  lager og arkivrom.

Innhold

Bygget har to separate etasjer hvor øverste etasje inneholder offentlig legekontor, helsesøster, akuttmottak, flere lab- og sterilrom samt flere garderober, lunsjrom, 2 separate venterom og innganger, resepsjon og behandlingsrom med kontor.

Underetasjen har tidligere huset en tannklinikk samt fysioterapeut, kiropraktor og optiker med stort felles venterom samt resepsjon, felles lunsjrom men separate garderober og privat inngang.

5 kontor/behandlingsrom samt treningsrom og 2 garderober i den ene delen og tannklinikk i den andre.

Den tidligere tannklinikken har i tillegg til 3 store kontorer - tidl. innredet til behandlingsrom, røntgenrom med OPG-maskin, steril- og lab, 2 garderober med bad/dusj og stort lagerrom.

Det er lagt høy vekt på å unngå trinnlyd, lydgjennomføring mellom rom samt lagt vann og avløp til de aller fleste kontor i bygget. Samtlige lab-og sterilrom har fast innredning med benker, skap, elektrisitet/kontakter og skuffeløsninger tilpasset formålet.

Utstyr

Legekontorer av denne type har vasker med vann og avløp på mange av kontorene, samt at det er flere rom med benker med vasker, vann og avløp til laboratorier, sterilisering og behandling av teknisk utstyr til denne type drift.

Ventilasjonsanlegg tilpasset dagens behov. Det er to anlegg type Exhausto i bygget. Anleggene har varmegjenvinning. Det ene er et VEX 100 som dekker 1 etasje, og et VEX 200 som dekker 2 etasje. Det er god adkomst til og inne i teknisk rom. Det er skiftet alt elektrisk i bygget i 2008. Det er 230 Volts anlegg med automatsikringer og fordelerskap. Det må påregnes å bytte lyskilder til LED-lys da lysstoffrør forsvinner fra markedet.

Det er montert brannvarslingsanlegg. Det er etablert ledelys. Brannslanger er montert.

Varmekabler i inngangspartier og handikap-rampe.

Ses ellers beskrivelse i takst.

Møblering

Leietaker har innredet egne lokaler med løs innredning. Faste installasjoner som kjøkkenbenker, vasker, garderobeskap samt kjøkken, kontor og venteromsinnredning i u.etg. mm tilhører eiendommen.

Standard

Meget god standard i forhold til byggeår. Det er etablert spiserom med normalt utbygget kjøkkeninnredning og opplegg for oppvaskmaskin. Steril- og lab er fullgodt utbygd med spesialtilpasset innredning i tillegg til at de fleste rommene har vann og avløp, samt fastmontert innredning beregnet for bruk i helsebygg. Sanitær primæranlegg tilpasset dagens bruk. Garderobe/ dusj og wc. HC-tilpasset. Vinyl på gulvene med stor vekt på trinnløs lyd, systemvegger med høyeste lydklasse og våtromsplater på vegger i dusj. Behandlingsrom i u. etg. har vann og avløp i gulv med mulighet for tilkobling til f.eks. tannlegestol og har i tillegg blylagte vegger svarende til standard for behandlingsrom med røntgen på tannlegestol.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Parkering / Garasje

Parkering på egen opparbeidet tomt. Det er separat parkering for over- og underetasjen med hhv. min 10 plasser oppe og min.10 plasser nede. Enkel tilkomst for brøyting.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 890 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Adkomst til eiendommen fra asfaltert hovedvei og videre inn på gruset adkomst/parkeringsarealer. Noe asfaltert. Tomten er tilnærmet flat over to plan, med adkomst til begge plan fra innkjørsel.

Vei, vann og avløp

Adkomst fra off. vei. VA er privat stikk koblet til off. nett.

Reguleringsplan

Se beskrivelse i takst.

Prisantydning

19 000 000,-

Det er eiendomsselskapet Glomen Helsehus AS, org. nr. 991515135, som selges. 100 % av aksjene i selskapet. Bud avgis på Eiendomsverdien som vil bli justert med tall fra selskapets balanse på overtagelsestidspunktet. Da det er aksjer som kjøpes vil det ikke tilkomme dokumentavgift. Kjøper overtar også de skattemessige saldoverdiene i selskapet, og evt. kompensasjon for mindre avskrivninger er satt til 8 % av differansen mellom Eiendomsverdi og skattemessig saldoverdi kompensert for markedsverdi tomt. Tomteverdi settes til antatt markedsverdi. Se utkast til aksjekjøpspris.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Byggcon Nord AS / Kenn Charles Arntsen Takstdato : 06.06.2023 Markedsverdi : 18 800 000,-

Leieinntekter

Eiendommen er utleid til Meløy kommune med to leieforhold. U. etg. er utleid til Meløy kommunes kontor for Flyktningetjenesten og Meløy Voksenopplæring. Årlig leie er kr. 550.000,-, og leie til 1. august 2025 med opsjon på ytterligere 2 år. Indeksregulert. 1. eg. er utleid til Meløy kommune til legekontor og helsesenter. Årlig leie er ca. kr. 1.381.824 og leieperiode er til juni 2031. Total leieinntekt på eiendommen er ca. kr. 1.932.000 pr. år.

Energiforbruk og energimerking

Det er ikke foretatt energimerking av bygget, og vil ikke bli gjort av selger. Kjøper kan ikke kreve dette bekostet av selger og får ta hensyn til det i sin prising av eiendommen.

Bredbånd

Ja.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst.

Andre opplysninger

Ingen grunnforurensning eller kulturminner registrert på eiendommen. Se ellers takst.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest tilbake i 1983, og er ikke unormalt. Utarbeidelse av ferdigattest vil ikke bli gjort av selger, og budgiver får ta hensyn til dette i sin prisvurdering av eiendommen.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Ansvarlig megler

Martin TjærandsenEiendomsmegler MNEF, Partner90 10 10 34

Visninger

Kostnader

19 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
475 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 19 000 000,-))
--------------------------------------------------------
476 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
19 476 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Martikkelinformasjon

183746218