Havneveien 10 Lanternen Eiendom, utleid til pub og gatekjøkken. Liten kontordel med egen inngang.

Havneveien 10, 8150 Ørnes243 m24 100 000,-

Prisantydning
4 100 000,-
Verditakst
4 100 000,-
Type lokale
Forretning
Eieform
Selveier
Byggeår
1984
Tomteareal
993 m2 eiet tomt
Bruttoareal
243 m2

Adresse

Havneveien 10 8150 Ørnes

Matrikkel

Gnr. 60 bnr. 125 i Meløy kommune

Fasiliteter

Kombinert næringsbygg Lanternen Eiendom for salg. Det er selve eiendommen som selges med eksisterende leieavtaler. Utleid til Vikingen Pub og Spiseri med gatekjøkken. Gatekjøkken har egen inngang og areal. Samme kjøkken for puben og gatekjøkkenet. I samme bygg, eget møte- og kontorareal med kjøkken og toalett og egen inngang.

Beliggenhet

Midt på plassen ved Ørnes fergekai. Langs Havneveien er det mange bedrifter. Avkjøring fra Kystveien, fylkesvei 17.

Nærområdet

Plassen ved fergekaia ligger det flere bedrifter, bl. a. Ørnes Hotell, Shell Ørneskrysset, MIX kiosk, Meløy Energi og andre bedrifter. Ca. 250 m til kommunehuset og Havnesenteret med dagligvarebutikker Rema 1000 og Coop Mega og flere andre. Kystveien, Fv. 17, fortsetter mot Spildra, Neverdal og mot Glomfjord, og videre sørover.

Type, eierform og byggeår

Forretning Selveier, oppført i 1984, modernisert i 1996

Eiendommen ble påbygd i 1996 med kontorer - møtelokaler.

Bygninger og byggemåte

Yttervegger oppført med bindingsverk, isolert og med utvendig liggende kledning. Fasader med liggende malt kledning. Ytterdører i aluminium med glassfelt samt teak finerte tette ytterdører.

Malte vinduer med isolerglass i treramme og utenpåliggende sprosser. Luftet saltakkonstruksjon. Se ellers takst for nærmere beskrivelse.

Arealer og fordeling per etasje

Bruttoareal: 243 kvm


1.Etasje: ca. 243 kvm totalt. Ca. 176 kvm: Bar- og serveringsdisk til gatekjøkkendel og serveringsdel. Serveringsområde pub/spiseri med bord til ca. 45 personer, gatekjøkken ca. 25 kvm med to-tre bord, kjøkken, oppvask, lager, personal, tre gjestetoalett inkl. HC-toalett, Terrasse ca. 25 kvm.

Møte- og kontorareal med egen inngang, ca. 67 kvm, med kjøkken, toalett, lager og bøttekott.

Innhold

Bespisning og kjøkkenområde.

Utstyr

Felles ventilasjonsanlegg for lokalene. Eget avtrekk fra kjøkkenet på serveringsstedet. Aggregatet er plassert på kaldloft. Nytt komplett ventilasjonsanlegg montert i 2019.

Ny fettavskiller på kjøkken, montert i 2023.

Møblering

Div. inventar. Må avklares med leietaker.

Standard

Grei standard i forhold til byggeår med noe slitasje. Løpende vedlikeholdt. Nytt takdekk av industripapp på taket.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Bygningen varmes opp ved hjelp av panelovner og over ventilasjonsanlegget. Luft til luft varmepumpe montert i 2018.

Parkering / Garasje

God parkering på egen eiendom rundt bygget. Opparbeidet, asfaltert areal.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 993 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tilnærmet plan eiendomstomt med asfalterte arealer. Eiendommen ligger på tilnærmet flatt terreng med utsyn utover deler av fjorden. Driften av serveringstedet og gatekjøkkenet ligger godt plassert med hensyn til besøkende fra havneområdet og båttrafikken.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet off. vann og avløp.

Reguleringsplan

Fås hos megler.

Prisantydning

4 100 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : MOBO Helgeland BBL Takstdato : 25.05.2023 Teknisk (byggmassens) verdi : 4 564 000,- Markedsverdi : 4 100 000,- Teknisk verdi : 4 564 000,-

Leieinntekter

Eiendommen er utleid til Vikingen Pub/Spiseri med leiekontrakt til slutten av 2025. I tillegg leies et areal tli busskur til ca. kr. 12000 pr. år. Årlig leie ca. kr. 355.000,- ved fullt utleie. Indeksregulering. Lokalet etter Mental Helse er ledig. Leiekontraktene overtas av ny eier og løper videre hvis ikke nye avtaler inngås.

Energiforbruk og energimerking

Det er ikke foretatt energimerking av bygget, og vil ikke bli gjort av selger. Kjøper kan ikke kreve dette bekostet av selger og får ta hensyn til det i sin prising av eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Snarest eller etter nærmere avtale.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Ansvarlig megler

Martin TjærandsenEiendomsmegler MNEF, Partner90 10 10 34

Visninger

Kostnader

4 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,-))
--------------------------------------------------------
103 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 203 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Martikkelinformasjon

183760125